Lichaamsgerichte therapie

Een mens is meer dan een hoofd alleen. Soms vergeten we dit in ons drukke leven en lopen we onszelf bijna letterlijk voorbij. Soms lijkt ons lichaam ons hoofd tegen te werken. En soms lijkt het andersom. Om die redenen ga ik aan de slag met lichaam en hoofd. Naast gesprekstherapie bied ik ook lichaamsgerichte therapie aan bij spanning en stress. Als cliënt kan je een keuze maken uit welke therapie bij jouw hulpvraag past.

Individuele lichaamsgerichte therapie

Deze therapie richt zich naar iedereen die last heeft van spanning en stress. De spanning kan zich in je hoofd bevinden waardoor je hoofd vol komt te zitten. De spanning kan zich op je lichaam vastzetten waardoor je allerhande lichamelijke klachten kan ervaren. En spanning kan ook een gevoel van innerlijke onrust creëren.

De therapie bestaat uit het aanleren van lichaamsgerichte oefeningen die jou helpen om de hoeveelheid stress en spanning te minderen. De oefeningen bestaan o.a. uit eenvoudige stretch oefeningen, spierspanning -en ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen in beweging. Er worden ook relaxatie oefeningen en meditatie oefeningen aangeboden.

De oefeningen vergroten je weerbaarheid waardoor je meer vat krijgt op je lichaam, je gedachten, je emoties en je gedrag. Er wordt op individuele basis gewerkt en het aanbod bestaat uit:

Lichaamsgerichte oefeningen in groep

Workshop leren ontspannen is een programma voor volwassenen vanaf 18 jaar, voor mensen met acute en chronische stress, innerlijke onrust en overprikkeling. Iedereen die moeite heeft met ontspannen en nood heeft aan een aantal tools om hiermee om te gaan is welkom.

Tijdens de 6 opeenvolgende sessies krijg je info van wat de invloed van stress op je lichaam is en kan je proeven van verschillende ontspanningsmethodes. Er wordt gewerkt in kleine groepen.

Hier vind je meer informatie over mijn aanbod lichaamsgerichte therapie in groep.