TRE®: Tension Release Exercises

TRE® staat voor Tension Release Exercises of spannings-ontladende oefeningen. Het is een vorm van lichaamsgerichte therapie die ontwikkeld werd door Dr. David Berceli, een Amerikaanse trauma- en stressdeskundige.

TRE richt zich op het losmaken van spanning en stress. Spanning is een normale biologische reactie op gebeurtenissen die je meemaakt. Langdurige spanning bouwt zich op en nestelt zich diep in het lichaam.

TRE helpt het lichaam deze spanning terug los te laten. Mensen en zoogdieren zijn uitgerust met een mechanisme dat spanning en stress van zich af kan schudden. Via eenvoudige spieroefeningen (TRE) wordt dit mechanisme geactiveerd. De spieren geraken uit hun kramp en trillen letterlijk de spanning van zich af. De spanning verlaat je lichaam, je krijgt meer veerkracht en voelt je terug fitter.

In TRE-therapie leer je deze oefeningen aan. Later kan je deze spannings-ontladings-oefeningen als zelfhulpmethode gebruiken. Het is een lichamelijke gerichte methode waarbij je weinig hoeft te vertellen over je problemen of trauma's.

Contacteer me voor een afspraak of voor meer informatie.