Workshop leren ontspannen

Heb je het gevoel dat je geen rust vindt? Zeggen anderen dat je prikkelbaar kan reageren? Voel je je vermoeid maar toch gespannen of heb je last van lichamelijke en/of mentale overbelasting? Kamp je met stress, innerlijke onrust of spanning?

Dan is de workshop leren ontspannen iets voor jou. Je leert een aantal basisvaardigheden en technieken die je helpen ontspannen.

Met lichaam en hoofd

De workshops bestaan uit lichamelijke en cognitieve oefeningen uit mindfulness, traumatherapie, sportpsychologie en Qigong. Je leert je lichaam en hoofd te ontspannen.

 • Stabilisatieoefeningen helpen om jezelf terug controle te geven over lichamelijke sensaties.
 • Lichamelijke ontspanningsoefeningen in rust en beweging, ademhaling- en spierontspanningsoefeningen.
 • Oefeningen die helpen om stress (en emoties) te verlichten.
 • Cognitieve oefeningen waarbij je leert om je gedachten te sturen richting ontspanning.

We werken in kleine groepen van maximaal 5 personen en enkel met volwassenen ouder dan 18 jaar. De eigenlijke 'workshops ontspannen' bestaan uit 6 wekelijkse sessies van 1.5 uur.

Toegang

Je kan je niet zomaar inschrijven. We hebben eerst een gesprek om te kijken of de workshops bij je passen en om hun verloop verder uit te leggen. Contacteer me om een gesprek aan te vragen.

Praktisch

Individueel gesprek kost 50 €. Voor de 6 sessies bedraagt de prijs 210 € (35 € per sessie).

 • adres: All Bodyworks Studio
  Pieter Couckestraat 59
  9300 Aalst
  toon op kaart

Breng een grote handdoek mee en doe comfortabele kledij aan. Je kan een yogamat meenemen of je kan er ter plaatse eentje lenen. Denk ook aan antislipkousen of sportschoenen.

Contacteer me voor een afspraak of voor meer informatie.