Lichaamsgerichte therapie

Een mens is meer dan een hoofd alleen. Soms vergeten we dit in ons drukke leven en lopen we onszelf bijna letterlijk voorbij. Soms lijkt ons lichaam ons hoofd tegen te werken. En soms lijkt het andersom. Om die redenen ga ik aan de slag met lichaam en hoofd. Naast gesprekstherapie bied ik ook lichaamsgerichte therapie aan bij spanning en stress. Als cliënt kan je een keuze maken uit welke therapie bij jouw hulpvraag past.

Individuele lichaamsgerichte therapie

Deze therapie richt zich naar iedereen die last heeft van spanning en stress. De spanning kan zich in je hoofd bevinden waardoor je hoofd vol komt te zitten. De spanning kan zich op je lichaam vastzetten waardoor je allerhande lichamelijke klachten kan ervaren. En spanning kan ook een gevoel van innerlijke onrust creëren.

De therapie bestaat uit het aanleren van lichaamsgerichte oefeningen die jou helpen om de hoeveelheid stress en spanning te minderen. De oefeningen bestaan o.a. uit eenvoudige stretch oefeningen, spierspanning -en ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen in beweging. Er worden ook relaxatie oefeningen en meditatie oefeningen aangeboden.

De oefeningen vergroten je weerbaarheid waardoor je meer vat krijgt op je lichaam, je gedachten, je emoties en je gedrag. Er wordt op individuele basis gewerkt en het aanbod bestaat uit:

Lichaamsgerichte oefeningen in groep

Op regelmatige basis worden er lichaamsgerichte sessies in groep georganiseerd. Deze richten zich op Tension Release (tre).

Tijdens deze groepssessies krijg je informatie over hoe spanning en stress invloed kunnen hebben op lichaam, gedachten en emoties. Je leert spanning herkennen. Je leert luisteren naar wat je lichaam jou vertelt. Je leert je verdiepen in zelfregulatie en je leert een techniek aan om spanning en stress te lossen.

Hier vind je meer informatie over tre oefeningen in groep.